Fred DeLuca öppnade sin första subrestaurang 1965, när han bara var 17 år gammal, i den amerikanska delstaten Connecticut, då fortfarande under namnet Pete’s Submarine. Redan då älskade han hemgjorda subs och såg det som en möjlighet att finansiera sina studier. Hans gäster delade hans passion för de individuellt tillagade subsen. Efterfrågan på fler restauranger växte och Fred DeLuca bestämde sig för att göra sin idé tillgänglig för andra entreprenörer som ett affärssystem.
Det var början på den största snabbmatskedjan i världen – framgångssagan Subway® tog sin början.
Idag finns det cirka 37 000 Subway®-restauranger över hela världen och de färska subsen har också etablerat sig på den tyska marknaden sedan den första Subway®-restaurangen öppnade i Berlin 1999.
LANDSLAGSSPELAREN JONAS HOFMANN
Numera har fotbollsproffset tre franchiserestauranger tillsammans med sin partner och förklarar varför han medvetet valde Subway®:
”Med Subway förlitar du dig på ett världsberömt varumärke och ett beprövad franchisekoncept – och drar nytta av erfarenheterna från många, framgångsrika restaurangägare. Man får hjälp i alla situationer och med alla frågor. Även inom marknadsföring tar Subway över mycket arbete åt franchisetagare. Ändå kan vi bidra med våra egna idéer, till exempel genom kupongkampanjer. Och produkten talar för sig själv. Subway smakar helt fantastiskt, är fräscht och individuellt. Jag kan verkligen rekommendera franchisesystemet.”
QASIR MIR
Qasir Mir har varit franchisetagare hos Subway® sedan 2015. Innan dess hade han samlat på sig flera års erfarenhet inom andra franchiseföretag innan han bestämde sig för att fortsätta sin yrkeskarriär inom Subway®-familjen.
Idag är han en Multi-Unit Owner och tillämpar sin framgångsrika metod i flera Subway®-restauranger.
VIKTOR & WALDEMAR GETT
Bröderna från Bielefeld har varit franchisetagare hos Subway® sedan 2005 och har nästan två årtionden av erfarenhet. Denna erfarenhet, tillsammans med deras ihållande passion för varumärket och produkterna, använder de framgångsrikt i sina fem Subway®-restauranger.
Bröderna säger att de har sitt fantastiska team och det beprövade och anpassningsbara Subway®-systemet att tacka för sina framgångar.